top of page

Fiber lézer hegesztés

Az fiber lézerhegesztő gépek nagyobb sebességen képesek nehezebb fémcsatlakozások hegesztésére. 

A szállézeres hegesztőberendezés a szilárdtest lézerek csoportjába tartozik. A lézerforrása egy optikai kvantumgenerátor, ahol a fényerősítés egy optikai szálban történik. Az eljárás nagy hűtést igényel, impulzus vagy kvázi folyamatos üzemmódban működik. A fókuszált lézersugárral a fémek megömleszthetőek, felületi és mély hegesztési varrat készíthető vele.

A lézerhegesztéssel elérhető hegesztési metódusok:
- saját anyaggal való hegesztés, olvadási mélységben megfelelő beállításokkal el lehet érni, hogy az anyag teljes vastagságában át olvadjon

- hozag anyagos hegesztés, huzal hozzá adásával lényegesen nagyobb hegesztési varratok elérhetőek

- disztancia hegesztés, avagy táv hegesztés vagy érintés nélküli hegesztés. Nem szükséges a lézerhegesztő gép pisztolyának érintkeznie a hegesztendő anyaggal. Szélesebb és még szebb hegesztési varrat érhető el általa.

- gyors szakaszolt varrat, megfelelő impulzus beállításával szakaszolt hegesztés érhető el, aminek a hosszát és a varratok közötti "szüneteket" is jól be lehet állítani.

- ponthegesztés, hihetetlen nagy előnye a lézerhegesztő gép pisztolyának nyújtotta szabadsága. Egy oldalas ponthegesztésről beszülünk, ami esztétikus kinézetet is biztosít amellett, hogy rendkívül erős.

Több információért vagy bérgyártással kapcsolatban látogass el a másik weboldalunkra vagy keress elérhetőségeinken.

                                                                               

bottom of page